Tervetuloa verkos­toitumaan ja koulut­tautumaan!

Ilmoittaudu tapahtumiin ja koulutuksiin

Huomioithan, että tapahtumat ovat, ellei toisin mainita, vain jäsenille!
Jos et ole vielä jäsen, voit hakea jäsenyyttä täyttämällä jäsen­hakemuslomakkeen.

Finnsafe ry:n koulutuspäivät 20.-21.11.2024: Tulevaisuus ja tiedolla johtaminen

Finnsafe ry:n koulutuspäivät pidetään 20.-21.11.2024 Tampereella, Tampere-talossa.

Koulutuspäivien ohjelma antaa osallistujille eväitä oman työpaikan työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseen työelämän muuttuessa.

Early Bird -ilmoittautuminen on nyt avattu. Kirjaudu sisään jäsenrekisteriin, valitse Tapahtumat-välilehdeltä Finnsafe ry:n koulutuspäivät 20.-21.11.2024: Tulevaisuus ja tiedolla johtaminen.
HUOM! Early Bird -hinta on vain 410 eur.

Kukin osallistuja varaa ja maksaa majoituksen itse. Finnsafe ry:llä on varattuna kiintöhintaiset huoneet Tampere-talon vieressä olevasta Courtyard by Marriott Tampere City -hotellista. Huone varataan netistä. Valittavissa on kahden tasoisia huoneita. Varausvaiheessa voi itse valita yöpyykö yksin vai jakaako huoneen toisen henkilön kanssa. Varauksessa ja varauksen peruutuksessa noudatetaan hotellin ehtoja.

"Tulevaisuus ja tiedolla johtaminen" teemaan pureudutaan useasta eri näkökulmasta, esim:

 • Kuinka tekoälyä voi hyödyntää turvallisuuden johtamisessa?
 • Miten virtuario soveltuu henkilöstön turvallisuuskoulutukseen?
 • Millaisin keinoin voidaan estää maalittaminen ja some-häirintä?
 • Affektiivinen ergonomia työn vuorovaikutus- ja tunneympäristön sekä työn eettisen kuormituksen hallinnassa.
 • Miten työsuojeluhenkilöstön omaa jaksamista ja sen hallintaa voi tukea?
 • Onnistumisen avaimet työyhteisön vuorovaikutuksen kehittämiseen ja sisäisten haasteiden ratkaisuun.

Koulutuspäivien yhteydessä on työsuojelunäyttely (20.11.2024) ja toinen päivä (21.11.2024) järjestetään yhteistyössä Suomen Työturvallisuuden Liitto STYL ry:n kanssa.

TTP 2024 -koulutuspäivät

TTP 2024 -koulutuspäivät pidetään 9.-10.10.2024, paikkana Työturvallisuuskeskus, Helsinki. Ilmoittautuminen on nyt avattu! Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan Työturvallisuuskeskuksen koulutuskalenterin kautta.

Koulutuspäivien aiheena on tällä kertaa kansainvälinen ja monimuotoinen työelämä. Monet tekevät työtä kotipaikkakuntansa tai kotimaansa ulkopuolella. Työhön voi liittyä matkustamista ulkomaille, myös korkean riskin alueille eri puolille maapalloa. Suomessa toimivilla työpaikoilla monikulttuurisuus on kasvava trendi. Vastuullinen toiminta edellyttää monimuotoisuuden ymmärtämistä työpaikoilla sekä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon aktiivista edistämistä. Työnantajilta ja turvallisuuden asiantuntijoilta edellytetään yhä enemmän perehtymistä muuttuvan toimintaympäristön riskien hallintaan.

Master of SafetyTM -täydennyskoulutusohjelma

Yhden lukuvuoden kestävän Master of SafetyTM -täydennyskoulutusohjelman fokuksessa syyslukukaudella ovat työturvallisuus, työhyvinvointi, työkykyjohtaminen, turvallisuusriskien hallinta sekä lähijohtaminen. Koulutuksen tarjoaa Oulun yliopiston Martti Ahtisaari Instituutti (MAI). Kevätlukukauden johtajuuden opinnot integroidaan MAI:n Executive MBA ohjelmaan, jossa aihetta lähestytään kestävän ja vastuullisen liiketoiminnan sekä vastuullisen johtaminen läpileikkaavasta teemasta.

Täydennyskoulutusohjelma on suunnattu eri toimialojen työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin liittyvissä johto-, päällikkö- tai vaativissa asiantuntijatehtävissä työskenteleville, jotka hakevat tietotaidollista lisäarvoa: strategisessa johtamisessa, turvallisuus- ja laatujohtamisessa, työturvallisuuden, -terveyden ja -hyvinvoinnin edistämisessä sekä riskienhallinnassa. Yleisiä kohderyhmään kuuluvia ammattinimikkeitä ovat mm. EHS manager, Safety manager, Safety coordinator, turvallisuuspäällikkö, -johtaja tai -asiantuntija, kehityspäällikkö sekä toimitusjohtaja.

MAI:n tarjoama johtamiskoulutusohjelma on rakennettu yhteistyössä Finnsafe ry:n kanssa ja siihen voivat osallistua muutkin kuin yhdistyksen jäsenet.

Tutustu ohjelman esitteeseen ja ilmoittaudu koulutukseen.

Jos haluat käyttää koulutuksen suoritettuasi Master of SafetyTM-titteliä, tulee sinun täyttää ja lähettää aikaisemmin hankittujen opintojen ja työkokemuksen (AHOT) tarkistamista varten AHOT-lomake.

Menneet tapahtumat

Finnsafe ry:n aluetapahtuma: Fortum Loviisan voimalaitos 7.5.2024

Tervetuloa Finnsafe ry:n aluetapahtumaan 7.5.2024 klo 13.00 alkaen!

Paikka: Fortumin Loviisan voimalaitoksen Showroom, Kuingattarenkatu 9, Loviisa. Vierailun aikana tutustutaan ydinvoimalan toimintaan ja turvallisuuskäytäntöihin.

Finnsafe ry:n aluetapahtumiin voivat osallistua vain yhdityksen jäsenet ja sinne ilmoittaudutaan kirjautumalla sisään jäsenrekisteriin. Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse "Tapahtumat" -välilehdeltä "Finnsafe ry:n aluetapahtuma Fortum Loviisan voimalaitos" ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 30.4.2024.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja se on maksuton. Mukaan mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta.

Ystävällisin terveisin,
Finnsafe ry:n hallitus

Finnsafe ry:n Työpaikan hyvät käytännöt -webinaari 11.4.2024 klo 9.00-9.55: Häirintään puuttuminen on johtamisen mittari

Häirintään puuttuminen on johtamisen mittari -webinaarissa saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:
- Mikä on häirintää?
- Milloin häirintää puututaan? Onko nollatoleranssi realismia?
- Miten häirintätapauksia selvitetään?
- Kenen tai keiden tulisi tapaukset selvittää?
- Millaiset hiljaiset signaalit voivat viestiä häirinnästä?


Webinaarin puhuja, Markus Lustig, turvallisuusjohtamisen YAMK, MBA, HHJ, on toiminut johdon konsulttina sekä ulkopuolisena asiantuntijana, selvittäjänä ja konsulttina vaikeasti konfliktoituneissa häirintätapauksissa sekä HR-prosesseissa. Taustalla on yli 300 selvitettyä häirintätapausta sekä ulkopuolisena että sisäisenä asiantuntijana.

Webinaari on kaikille avoin ja ilmainen.

Etukäteisilmoittautumista ei vaadita. Voit liittyä mukaan suoraan tästä osallistumislinkistä.

Tervetuloa linjoille!

Finnsafe ry:n Työpaikan hyvät käytännöt webinaari 17.1.2024 klo 9.00-9.50: Työympäristötyön erityisansiomitali ja muut tunnustukset

Tule kuuntelemaan Finnsafe ry:n infopakettia: Työympäristöntyön erityisansiomitali ja muut työympäristötyön tunnustukset – ketkä voivat saada tunnustuksen ja miten niitä haetaan?

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.1.2024

Vuoden 2024 palkitsemisteemana on ”Työstä aiheutuvan kuormituksen ennaltaehkäisy ja hallinta”.

Teemassa huomioidaan sekä psykososiaalista (henkistä) että fyysistä työturvallisuutta ja -terveyttä edistävät toimenpiteet, jotka ovat kehittäneet työyhteisöä ja toimivat hyvinä esimerkkeinä. Huomioitavia seikkoja voivat olla mm: yhdessä tekeminen, koko työyhteisön osallistuminen, yhteistä vastuuta ja luottamusta edistävät toimet, johtaminen, esihenkilötyö, työterveysyhteistyö, työsuojelun yhteistoiminta ja muu verkostoyhteistyö.

Ehdotukset voivat kohdistua niin pitkäjänteiseen kehittämistyöhön kuin yksittäisiin työterveyttä ja -turvallisuutta edistäviin toimenpiteisiin.

“Tunnetko omalta työpaikaltasi esimerkillisen tai uraauurtavaa työturvallisuustyötä tekevän kollegan tai työryhmän? Vai löytyykö sellaisia verkostostasi?”

Webinaarin puhujana on Työympäristötyön palkitsemista koordinoivan Työturvallisuuskeskuksen toimitusjohtaja Rauno Hanhela.

Webinaarissa saat vastauksen mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Miksi työympäristötyön erityisansiomitaleita ja muita työympäristön tunnustuksia myönnetään? (asetus, historia tms. pohjustus)
 • Ketkä kuuluvat palkitsemistyöryhmään?
 • Millaisin kriteerein ehdotuksia vuoden 2024 arvioidaan?
 • Miten ehdotuksia lähetetään palkitsemistoimikunnalle?
 • Mistä hakemus löytyy ja miten se täytetään?

Tutustu Työterveyslaitoksen työuupumuksen liikennevalomalliin – se auttaa työuupumusriskin tunnistamisessa.

Työuupumuksen liikennevalomalli auttaa työuupumusriskin tunnistamisessa | Työterveyslaitos (ttl.fi)

Liity jäseneksi – tervetuloa osaksi vaikuttavaa verkostoamme!

Finnsafen jäsenenä pääset nauttimaan muun muassa tapahtumista ja koulutuksista, jotka vievät sinua ammatillisesti eteenpäin. Samalla saat ainut­laatuisen mahdollisuuden verkostoitua.
Huolehdimme myös, että pysyt alasi ajankohtaisten asioiden aallon­harjalla.

Liity jäseneksi »

Liity jäseneksi Jäsensivut